Előző oldal Következő oldal
2019.11.27.,
Szerda
Virgil
Eger Betöltés...
Alapkamat: 0.90%
  • 336,5
  • 305,49
  • 393,04

Dr. Kónya Ügyvédi Iroda Eger Dr. Kónya Tamás ügyvéd

Hívjon! +36 (70) 386 6462
szövegméret: Nagyítás Kicsinyítés

Okirat, szerződés, ügyvédi ellenjegyzés

Az okiratok a hazai jogrendszerben a bizonyítási eszközök között jelentős helyet foglalnak el, a jogi aktusok a benne foglalt tények, megtett nyilatkozatok, rögzített adatok és körülmények valóságának bizonyítása körében. Az iroda okiratszerkesztési tevékenysége körében elvégzi a jogi hatás kiváltására alkalmas okiratok, szerződések, megállapodások, jogi levelek, bírósági vagy hatósági beadványok elkészítését, szövegezését, ezáltal biztosítva lesz a benne foglalt nyilatkozat, szerződéses vállalás megfelelősége, amely mind a kifejezett akartának, mind a vonatkozó és hatályban lévő jogszabályoknak megfelel.

Azáltal, hogy az okirat ügyvédi ellenjegyzéssel kerül ellátásra, úgy teljes bizonyító erejű okirattá válik, amely igazolja, hogy a felek az okiratban foglaltak tartalmát megismerték, megértették, azt saját kezűleg aláírták, miután az ellenjegyző ügyvéd megismerte személyazonosságukat. A hatályos jogszabályi előírások értelmében kötelező ügyvédi ellenjegyzéshez kötött okiratok is léteznek, amelyek csak ellenjegyzést követően válnak érvényessé, és csak ügyvédi ellenjegyzést követően váltják ki a célzott joghatást. Ebbe a körbe tartoznak az ingatlan átruházásához kapcsolódó megállapodások és szerződések, így az ingatlan adásvételi szerződés, ingatlan ajándékozási szerződés, az ingatlan haszonélvezeti jogát érintő szerződés. Ugyanakkor ide tartoznak a gazdasági társaságok, cégek ügyeihez kapcsolódó okiratok, társasági szerződések, alapító okiratok, valamint a házassági vagyonjogi szerződések.

Amennyiben Ön biztos akar lenni abban, hogy bármilyen ügyben valamely tényt, adatot, nyilatkozatot, körülményt, vagy cselekményt szükség esetén bármikor, akár a Bíróság előtt is teljes bizonyító erővel igazolni tud, készíttessen ezekről ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott okiratot. Ezzel összefüggésben árajánlatot a “Díjszabás” menüpontban kérhet.

Együttműködő partnerek

Fejlesztette: FishWorks Kft.