Előző oldal Következő oldal
2019.11.26.,
Kedd
Virág
Eger Betöltés...
Alapkamat: 0.90%
  • 335,04
  • 304,22
  • 391,9

Dr. Kónya Ügyvédi Iroda Eger Dr. Kónya Tamás ügyvéd

Hívjon! +36 (70) 386 6462
szövegméret: Nagyítás Kicsinyítés

Válóperes ügyvéd, családi jog, családjogi ügyek

A házasság felbontása során a bontóperben ( hétköznapi szóhasználat szerint: válóperben ) bármely házasfélnek lehet jogi, ügyvédi segítségre szüksége. A házasság felbontásával összefüggésben jognyilatkozatok megtételét megelőzően érdemes ügyvéd tanácsát kérni.

A házassági, élettársi jogviszonnyal kapcsolatban, a gyermekelhelyezéssel, vagyonmegosztással, és a családi joggal összefüggő  jogszabályok:

A házasság felbontása történhet közös megegyezéssel, és- közös megegyezés hiányában – az úgynevezett tényállásos bontóper során

A közös megegyezés esetén a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Bíróság legfeljebb két tárgyalást tart az ügyben, az eljárási illeték meghatározott összegű, és a jogszabályi feltételek szerinti kérdésekben kell egymással a Feleknek kötelezően megállapodniuk.

A tényállásos bontóper során ha a megállapodás nem jön létre, a bírósági eljárási illeték magasabb lehet , a bontóperben több tárgyalást kell tartani, ami miatt a per több hónapig vagy évekig is elhúzódhat.

A vagyonmegosztással kapcsolatban megelőzhetőek az esetleges jogviták amennyiben a felek kapcsolatuk fennállása alatt házassági vagyonjogi, élettársi vagyonjogi szerződést kötnek.

Az ügyvédi iroda családjogi ügyvédi és válóperes ügyvédi szolgáltatása:

  • Házassági bontóperekkel összefüggő jogi tanácsadás, okiratszerkesztés és ügyvédi képviselet közös megegyezéses és vitás ügyekben
  • Házassági és élettársi vagyonjogi szerződés készítése, és ellenjegyzése
  • Tartásdíjjal (pl. gyermektartás, házastársi tartás) kapcsolatos ügyek
  • Gyermekelhelyezéssel, szülői felügyelettel, kapcsolattartással összefüggő ügyek
  • Családi jogállással kapcsolatos ügyek (pl. apaság vélelmével, örökbefogadással összefüggő eljárások)

Válóperes, családjogi ügyekben együttműködő ügyvédek:

Fejlesztette: FishWorks Kft.